Werkwijze

Als u geïnteresseerd bent om bij ons een kitten aan te kopen, vragen wij u om deze pagina zorgvuldig te lezen.Al onze poezen en katers worden getest op FIV, FeLV, en PKDef, HCM en PKD.
Via het bloed wordt getest op FIV en FeLV.
Via een dna-test op PKDef.
Via echo op HCM en PKD.
De dna-test voor PKDef en de echo voor PKD is éénmalig, de testen voor FIV, FelV en HCM moeten periodiek worden herhaald om telkens een actueel beeld te hebben van de gezondheid.

Als moederpoes dan eenmaal zwanger is geweest en een hopelijk goede bevalling achter de rug heeft, groeien haar kittens vanaf de eerste dag op in onze woonkamer. Hier heeft ze een beschutte plek waar ze in alle rust, maar toch betrokken bij het gezinsleven haar kittens kan verzorgen. Geeft moederpoes de voorkeur aan een stillere, rustigere plek dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk. Sowieso komen moeder en kittens dan vanaf twee weken oud beneden. Op deze manier maken ze kennis met alle dagelijkse geluiden en activiteiten zoals de piano, stofzuigen, televisie, kinderen en onze andere katten. Vanaf drie weken oud mogen de kittens op onderzoek uit in een steeds grotere ruimte, totdat ze volledig zindelijk zijn. Zodra ze volledig zindelijk zijn mogen ze de hele woonkamer onveilig maken. En dat doen ze dan ook met overgave!

Wij hanteren geen wachtlijst (meer). Op deze website en ons Instagram account kunt u in de gaten houden wanneer er kittens worden geboren en indien u belangstelling hebt, kunt u contact met ons opnemen via de mail.
Ook het testen in verband met een (vermoeden van) een allergie doen wij alleen op het moment dat we kittens hebben.

Vanaf acht weken oud mogen geïnteresseerden kennis komen maken en hun voorkeur kenbaar maken voor een bepaald kitten. Wanneer u kennis komt maken, verwachten we wél dat u op diezelfde dag niet nóg een cattery, pension of asiel heeft bezocht. Dit i.v.m. de overdracht van eventuele ziekten.
Wij gaan voor de wederzijdse klik tussen u en het kitten, maar ook tussen u en ons. Wij vinden het nl. leuk om betrokken te blijven bij het wel en wee van het kitten wanneer het eenmaal bij u woont en krijgen graag periodieke updates. En niet alleen daarom, maar ook en vooral, mocht er toch iets genetisch of anderszins belangrijk zijn voor de gezondheid van het kitten, dan kunnen we u snel informeren.
Als tijdens/na dit bezoek het gevoel aan beide kanten goed zit vindt de daadwerkelijke reservering plaats.

Zoals bij iedere cattery hebben ook wij een koopovereenkomst. In deze overeenkomst staan rechten en plichten voor zowel de verkoper als de koper, evenals de wettelijke garantiebepalingen. Dit alles om koper en verkoper duidelijkheid te verschaffen en uiteraard in het belang van de gezondheid en het welzijn van het kitten.
Wanneer daadwerkelijk wordt besloten tot reservering wordt de koopovereenkomst ondertekent en vragen wij u de aanbetaling te doen. Pas nadat de aanbetaling is ontvangen is de reservering definitief! De koop van het kitten is pas definitief wanneer de volledige koopsom is betaald én het kitten aan u is overgedragen. Tot die tijd behouden wij ons het recht voor om een reservering, zonder verdere verplichtingen te annuleren. Bijvoorbeeld omdat de gezondheid van het kitten niet goed blijkt te zijn. In dergelijke gevallen proberen we natuurlijk een passende oplossing te vinden maar mocht dat op dat moment niet lukken dan ontvangt u vanzelfsprekend uw aanbetaling terug.
In alle andere gevallen waarbij ú besluit het kitten niet meer te willen kopen, wordt de aanbetaling niet terug betaald.

Op het moment van verhuizen zijn onze kittens minimaal 14 weken oud en:
– ontwormd en ontvlooid;
– met 10 en 13 weken gevaccineerd;
– met 12 weken gecastreerd (zowel poezen als katers);
– gechipt;
– in het bezit van een stamboom via Felikat;
– hebben een Europees paspoort;
– zijn 1 maand verzekerd via Petplan (naar eigen keuze te verlengen, alleen in NL);
– heeft u de koopovereenkomst;
– krijgt u een kittenpakket mee;
– wordt u toegevoegd aan onze Pawparazzi Whatsapp groep, om vragen te stellen, foto’s te posten, enz.

In het geval van een verhuizing naar het buitenland komt daar nog een rabies vaccinatie bij en dat betekent dat bij de 14 weken nog 3 weken moeten worden opgeteld, zodat het kitten bij verhuizing 17 weken oud is.

Wij kiezen overigens heel bewust voor de zogenaamde vroegcastratie (zie ook dit onderzoek). Dit is het tussen de 8 en 16 weken castreren van zowel de poesjes als de katers. Daar zijn diverse redenen voor:
– het hele nest gaat ineens naar de dierenarts. Ze worden wakker tussen hun nestgenootjes en kunnen lekker tegen elkaar aan kruipen, dús veel minder stress;
– het lichamelijke herstel is makkelijker en sneller dan bij zes maanden oude katten. Een paar uur na de operatie huppelen ze alweer vrolijk rond;
– herstellen is prettiger in hun vertrouwde omgeving met mama en nestgenootjes;
– de operatie zelf duurt korter dan bij castratie met zes maanden. Doordat er minder buikvet aanwezig is, zijn de organen beter zichtbaar voor de dierenarts. Samen met het feit dat de geslachtsorganen minder ontwikkeld en dus minder doorbloed zijn, daalt hierdoor het risico op complicaties;
– minder kans op kanker aan testikels of mamatumoren;
– geen kans op baarmoederontstekingen;
– geen jarenlang pilgebruik voor een poes;
– fijner, rustiger karakter met minder kans op wegloopgedrag;
– u komt als kittenkoper niet voor ongewenst hormonaal gedrag (sproeien/plassen in huis) of ongeplande nestjes te staan
– geen hormonale schommelingen bij het geslachtsrijp worden/geen krolse periode, dus geen grotere aanmaak van allergenen (Feld-1 proteïne), daardoor geen verhoogde kans op (toch nog) een allergische reactie.
De geruchten dat vroegcastratie nadelen zou hebben zijn inmiddels allemaal achterhaald. Ze blijven niet kleiner, hebben geen kleinere urinebuis en er ontstaan geen abnormale gedragingen.
Kortom, zowel voor de kittens/volwassen katten als de eigenaar een win-win situatie.

Als laatste verwachten wij van u als koper (dit staat ook in de koopovereenkomst) dat:
– u geen tussenhandelaar bent;
– het kitten geen menselijk gezelschap en huiselijk verkeer zal ontberen;
– het kitten voldoende bewegingsvrijheid krijgt en niet wordt opgesloten in een kleine ruimte;
– het kitten overdag voldoende licht krijgt en ‘s nachts duisternis;
– het kitten niet ontnageld wordt en geen medische zorg wordt ontzegt wanneer dit nodig is;
– alleen aangelijnd of in een veilige ruimte buiten zal lopen. Siberen zijn érg gewild. Een ren of goed afgeschermde tuin of balkon zorgt er voor dat u tot in lengte van jaren van uw kat kunt genieten;
– het kitten goede voeding krijgt;
– dat u bovenstaande tot de laatste levensdag van uw kat volhoudt.

Fokker is geen zakelijke maar een particuliere aanbieder, het consumentenrecht is daardoor niet van toepassing.
Deze pagina is tevens onze Algemene Voorwaarden. Over bovenstaande gaan wij niet in discussie.
U bent heel welkom om bij ons aan te kopen, maar dat moét u zeker niet. Vanzelfsprekend beantwoorden wij met alle plezier eventuele overgebleven vragen!